Cauta:
  News  Industrie  Media  Mediu  Evenimente  Sport imobiliare  Industrie tehnologie  Finante  It  Evenimente justitie  

auto  Camioane Volvo cu Bio-DME auto

Cu Bio-DME drept combustibil in loc de motorina, emisiile de dioxid de carbon sunt reduse cu 95 %.
Volvo Trucks participa la acest proiect cu 14 camioane Volvo FH, care vor fi testate de catre clienti din patru locatii diferite din Suedia, intre 2010 si 2012. DME poate fi produs din gaze naturale si, de asemenea, din diverse tipuri de biomasa, caz in care este cunoscut sub numele de Bio-DME.


Viitorul potential al Bio-DME

Din perspectiva UE, Bio-DME are potentialul de a inlocui in jur de 50%* din motorina utilizata astazi in transportul rutier greu pana in 2030. Motorul poate oferi, de asemenea, un cuplu mai mare la pornire si, astfel, este mai usor de condus. Compania ofera o gama completa de camioane de gama medie si grea, alaturi de o puternica retea globala de 3. 000 ateliere service in peste 140 tari. Primul camion pentru testele de exploatare este prezentat astazi, in Piteå, locul in care se va produce Bio-DME.
Aceeasi performanta, emisii minime
Camionul Volvo cu DME utilizeaza un motor standard D13 care, dupa cateva modificari aduse la rezervoare, la sistemul de injectie si la programul software de management al motorului, functioneaza perfect folosind biocombustibil.
"Din perspectiva soferului lucrurile raman la fel. In 2008, Volvo Trucks a vandut peste 106. 000 camioane la nivel global. Diferenta si beneficiul major cu Bio-DME consta in emisiile sale reduse de dioxid de carbon ", spune Mats Franzén, Product Manager Motoare Volvo Trucks.

Un combustibil ideal pentru motoarele diesel

In comparatie cu un motor conventional, Bio-DME folosit drept combustibil intr-un motor diesel furnizeaza acelasi randament ridicat, dar si un nivel mai scazut de zgomot. Procesul de ardere produce emisii foarte scazute de particule si de oxizi de azot. Pe termen lung, acesta are potentialul de a inlocui 50% din motorina folosita astazi pentru operatiunile de transport din Europa.
Realizarea testelor este posibila prin intermediul unui proiect comun in care sunt implicate printre altele, UE, Agentia Suedeza pentru Energie, companii producatoare de combustibili si industria transporturilor. Prin urmare, pentru tratarea ulterioara a gazelor de esapament poate fi folosit un sistem mai simplu. Compania de combustibili Preem va construi statii de alimentare, astfel camioanele pot fi utilizate in transportul regional si local. Grupul asigura, de asemenea, solutii de finantare si service. Tehnologia Common rail este utilizata pentru a crea o presiune optima de injectie. Acesta este un biocombustibil care genereaza emisii de dioxid de carbon foarte reduse. Performantele si caracteristicile sunt exact aceleasi ca in varianta alimentarii cu motorina. Toate acestea fac din Bio-DME un combustibil ideal pentru motoarele diesel.

Modificarile la sistemul de alimentare cu combustibil

DME este livrat in forma lichida si stocat in rezervoare sub presiune intr-un sistem special care previne scurgerea. Continutul scazut de energie al DME, putin peste jumatate din cel al motorinei, este compensat prin montarea unor rezervoare mai mari.

"Observam in randul clientilor nostri un imens interes pentru combustibilii alternativi si suntem de parere ca Bio-DME ofera un potential considerabil. In 2010, Volvo Trucks va fi primul producator de camioane care va incepe efectuarea de teste complete de exploatare folosind Bio-DME (di-metil-eter). Presiunea mentine combustibilul in forma lichida pe tot parcursul pana la injectia acestuia. Scopul este de a evalua potentialul DME (di-metil-eter) ca si combustibil pentru vehicule.
DME produs din biomasa este cunoscut sub numele de Bio-DME si este un biocombustibil care are atat eficienta energetica mare, cat si emisii reduse de gaze cu efect de sera, pe durata intregului ciclu, de la sursa de productie pana la rularea vehiculului. Cea mai mare provocare consta in crearea unei infrastructuri de distributie a combustibilului.

* Sursa: EUCAR / CONCAWE / CCC 2005, Comisia Europeana, Volvo

Date despre Bio-DME:
- 95% emisii de dioxid de carbon mai reduse decat motorina, cu zero emisii de particule de funingine
- In general, niveluri scazute de emisii
- O utilizare de 5 ori mai buna a terenurilor agricole pentru productia de combustibil fata de biodiesel.
- Eficienta energetica mare in comparatie cu alte tipuri de biocombustibili

Date despre camioanele de test:
Model: Volvo FH
Configuratie: 6x2, 4x2
Motor: MD13 440 cp, DME "3G", Euro 5

Web TV - http://volvo. qbrick. com/index. aspx?cid=2&mode=3&mid=366

Volvo Trucks ofera solutii complete de transport pentru clienti profesionisti si centrati pe afaceri. Volvo Trucks este parte a Grupului Volvo, unul dintre cei mai mari producatori de camioane, autobuze si echipamente de constructii din lume, de sisteme de propulsie pentru aplicatii maritime si industriale, componente aerospatiale si servicii. Testul de exploatare va dura trei ani, iar evaluarile ulterioare vor stabili daca proiectul va conduce la productia la scara industriala", spune Claes Nilsson, Presedintele Volvo Trucks Europe Division.

--------------------------
Date despre camioane Volvo cu DME
Rezervoare: DME este introdus sub forma lichida printr-o duza speciala si stocat in forma lichida, in rezervoare.
Pompa: o pompa speciala de combustibil regleaza presiunea din sistemul de injectie Common rail.
Injectoare: injectoare speciale pentru DME, au fost proiectate in comun de catre Volvo si Delphi.
Motor: piesele mobile sunt identice cu cele de la varianta pe motorina.
Managementul motorului: programul software a fost modificat pentru a corespunde unui continut diferit de energie.

DME (di-metil-eter)
DME este un gaz, dar se transforma in lichid la o presiune de doar 5 bari. Este simplu de manevrat intr-un proces similar cu cel al gazului petrolifer lichefiat (GPL). Materia prima folosita este lesia neagra, un produs secundar bogat energetic si foarte vascos din industria celulozei. Cea mai comuna aplicatie in acest moment este cea a gazului din tuburile de spray.

 
auto auto

 
 

 trebuie sa te conectezi mai intai

 
 

Articole 'Fresh'


Articole 'populare'


©27-Jun-2019

 |Fotograf nunta|Fotograf botez|AUTO - 2019 - reportaj.com